<We_can_help/>

What are you looking for?

speaker_info

About The Speaker

Fredrik Robertsson

Försvarsmakten

Utmaningar och möjligheter i att modernisera en av Sveriges största myndigheter

Försvarsmakten är Sveriges näst största myndighet med drygt 21 000 anställda (Att jämföra med till exempel hela Kumla kommun med drygt 21 000 invånare). En svindlande siffra. Hur moderniserar man egentligen en så stor organisation? Och hur moderniserar och tillgängliggör man en organisation med så stor mängd hemlighetsstämplad information? Där det bara tills nyligen inte var en självklarhet att kunna läsa jobbmailen i mobilen.

Fredrik har jobbat inom försvaret i 30 år, varav de senaste snart 5 åren som CIO. En stor del av arbetet handlar om att säkerhetsklassificera information, där man tidigare varit väldigt konservativ. På senare år har man börjat öppna upp för att anställda till exempel ska kunna beställa resor och tidsrapportera från tunnelbanan eller bussen. Fredrik kommer under talarpasset att berätta om Försvarsmaktens moderniseringsresa med alla möjligheter och utmaningar det medför.

Försvarsmakten har flera 100 olika datasystem – det finns enorm potential i att dra ner antalet med bara 25%. Fredrik själv brinner för agilt och har genomför en förändringsresa i hur Försvarets IT driver utvecklingsprojekt. Fredrik var finalist i årets CIO 2018.

Thank you!